Wanneer u een scheidingsproces ingaat of het geregistreerd partnerschap moet worden beëindigd, komt er veel op u af. Er moeten belangrijke beslissingen worden genomen en dat terwijl u de mogelijk veel emoties doormaakt. Het is van belang dat ook u als client de juridische stappen van een echtscheiding begrijpt. Een goede samenwerking tussen advocaat en client vinden wij van groot belang. 

Wij kunnen u juridisch bijstaan bij het maken van deze beslissingen en u daarnaast waar nodig doorverwijzen naar ons netwerk van deskundigen zoals psychologen en fiscalisten.

Waar moet u rekening mee houden?
Heeft u kinderen en gaat u scheiden? Dan bent u verplicht om een ouderschapsplan ten behoeve van uw kinderen op te stellen. Belangrijke zaken als gezag, omgang en kinderalimentatie worden hierin opgenomen.

Daarnaast zullen aparte financiële afspraken moeten worden gemaakt over uw gezamenlijke vermogen. Denk hierbij aan de verdeling van de (beperkte) gemeenschap van goederen of de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden. Deze afspraken kunnen worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant.

Welke mogelijkheden biedt Maet Advocaten?
Er zijn verschillende manieren om uit elkaar te gaan. Ons kantoor biedt hiervoor een tweetal mogelijkheden:

  • Eenzijdige echtscheidingsprocedure. Bij deze procedure heeft u ieder een eigen advocaat die uw belangen behartigd en wordt er veelal een procedure bij de rechtbank gevoerd. Het heeft altijd de voorkeur om in onderling overleg een regeling te treffen. Een minnelijke regeling met behulp van twee advocaten behoort tot de mogelijkheden. Een inhoudelijke procedure bij de rechtbank hoeft dan niet te worden gevoerd.
  • Mediation. Bij mediation heeft u samen 1 advocaat die u beiden begeleid bij het maken van de gevolgen van de echtscheiding. Mediation is met name geschikt voor partijen die nog samen in overleg kunnen treden en tot een gezamenlijke oplossing willen komen.

    Neem gerust contact met ons op: