Letselschade omvat lichamelijke en psychische schade die men oploopt door toedoen van een ander, vaak in het geval van een verkeersongeval, bedrijfsongeval, medische fout of ander incident waarbij derden betrokken zijn. Knieletsel is een veelvoorkomende vorm van letsel bij dergelijke ongevallen. Wanneer knieletsel ontstaat door een verwijtbare fout van een ander zoals bij een verkeersongeval waarvoor aansprakelijkheid is erkend, kan de benadeelde partij de veroorzaker aansprakelijk stellen om vergoeding van de geleden schade te vorderen.

Soorten Knieletsel

Knieletsel kan variëren in ernst en kan variëren van eenvoudige gekneusde knie tot  complexe, meervoudige fracturen. Vaak voorkomende soorten zijn:

  • Gekneusde of verrekte knie.
  • Knie uit de kom
  • Gescheurde of verrekte kruisbanden
  • Gebroken knieschijf
  • Meniscus letsel (kraakbeen).
  • Tibia plateau fractuur

 Gevolgen en herstelproces

Het is van belang om zo snel mogelijk medische hulp in te schakelen bij aanhoudende serieuze knieklachten na een ongeval of voorval en niet door te lopen met klachten. Knieletsel kan leiden tot langdurige revalidatie, waarbij gips, fysiotherapie of operaties noodzakelijk kunnen zijn. Dit brengt vaak beperkingen met zich mee in het dagelijks leven en de beroepsuitoefening. Naast fysiek ongemak kan er sprake zijn van psychisch leed, zoals angst voor herhaling of depressieve gevoelens door mobiliteitsverlies. Het herstel varieert sterk afhankelijk van de ernst van het knieletsel, de leeftijd van het slachtoffer en diens algemene gezondheidstoestand. Bij knieletsel kunnen ernstige blijvende pijnklachten ontstaan. Op lange termijn kunnen klachten toenemen.

Bij aanhoudende serieuze knieklachten met beperkende of invaliderende  gevolgen, is er een noodzaak tot een zorgvuldige juridische afhandeling en goede ondersteuning door een van onze letselschade advocaten.