Op zoek naar een letselschade advocaat met verstand van paarden?

Is u een ongeval overkomen waar een paard van een ander bij betrokken was en heeft u daardoor letsel opgelopen? Wilt u weten of u de eigenaar van het  paard c.q. de manege of stal aansprakelijk kunt stellen voor het letsel en de overige schade die u heeft opgelopen?

Mr. Jolanda van der Winden advocaat bij Maet Advocaten is de enige advocaat in Nederland die gespecialiseerd is in letselschade én paardenrecht. Zij kan u dus feilloos adviseren over de haalbaarheid van een schadevergoedingsactie.

“Als een paard van een ander u letsel heeft toegebracht is het heel vaak mogelijk om uw schade (deels) vergoed te krijgen. Dit komt omdat een eigenaar van een paard aansprakelijk is voor de schade die door zijn of haar paard is ontstaan. Daarbij hoeft niet bewezen te worden dat het paard schuld heeft aan het ongeval. Paarden hebben nu eenmaal net als alle dieren, een onberekenbaar element. Als de eigen energie van het paard een ongeval in de hand heeft gewerkt, zijn er mogelijkheden om uw schade vergoed te krijgen. Ook als u vrijwillig heeft deelgenomen aan een les of buitenrit. Het kan wel  zo zijn dat u wegens een deel eigen schuld niet al uw schade vergoed krijgt, maar bij ernstige letselschade is het dan nog steeds interessant om de mogelijkheden van schadevergoeding te laten beoordelen. Zeker als u arbeidsongeschikt bent geraakt door het ongeval. De schadevergoeding wordt doorgaans betaald door de aansprakelijkheidsverzekeraar van de eigenaar van het paard of het manegebedrijf “ aldus mr Jolanda I. van der Winden.

Belt u voor informatie met: 0294 262710 of mailt u: jvanderwinden@maet.nl