Advocaat te Paard

Jolanda van der Winden
Letselschade door paarden 1

De behandeling van zaken met letselschade door paarden vereist een gedegen kennis van deze dieren. Mr. Jolanda van der Winden is als letselschadeadvocaat gespecialiseerd in deze bijzondere vorm van letselschade. Zij combineert een jarenlange ervaring in letselschade met haar kennis van en ervaring met het gedrag van paarden. Dat doet ze binnen de maatschap onder de naam Advocaat te Paard.

De paardensport is populair, maar brengt ook risico’s met zich mee. Paarden zijn grote, sterke dieren, die zich soms onwenselijk of onvoorspelbaar gedragen. Ze kunnen bijvoorbeeld steigeren, op hol slaan, bijten of een trap geven. Als ruiter of omstander kun je daardoor ernstig gewond raken, soms met blijvende letselschade. De eigenaar van een paard dat letsel heeft veroorzaakt is hiervoor (gedeeltelijk) aansprakelijk. 

De cliënten van Advocaat te Paard zijn veelal particulieren die paardrijden (vaak bij een manege) en letsel hebben opgelopen door een incident met een paard. Het meest voorkomende incident is een val van het paard van een ander. Die kan (ernstig) rug- en hersenletsel veroorzaken. Ook omstanders die letsel oplopen door een paard kunnen de eigenaar van het paard aansprakelijk stellen. 

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Klik dan hier naar Advocaat te Paard of stuur een e-mail aan: jvanderwinden@maet.nl of via telefoon: 036-3033085 of 06-13193752.

Stel hier uw vraag over Letselschade door paarden