Paard & Recht

Jolanda van der Winden
Paard & Recht 1
Het oplossen van juridische problemen met paarden vereist een bijzondere aanpak. Er is kennis van paarden voor nodig. Mr Jolanda van der Winden combineert haar kennis op paardengebied met haar vaardigheden als advocaat. Hippisch recht bestaat strikt genomen niet. Het recht waar we mee te maken krijgen bij juridische problemen met betrekking tot paarden, komt uit diverse rechtsgebieden. Het gaat bijvoorbeeld om contractenrecht, arbeidsrecht, consumentenrecht of aansprakelijkheidsrecht.

De cliëntenkring van mr Jolanda van der Winden bestaat uit kopers en verkopers van paarden, eigenaren van pensionstallingen, manege ruiters die ernstig letsel hebben opgelopen na een val van een paard, eigenaren van paarden die letsel hebben opgelopen nadat dit paard gewond was geraakt door toedoen van een ander, particulieren die een paard hebben verkocht aan een ander en later klachten kregen van de koper over dit paard, hippische bedrijven die geconfronteerd werden met een letselschadeclaim van een klant die van een paard is gevallen, wedstrijdpaardensporters die een paard hebben gekocht dat medisch gezien niet in orde bleek te zijn etc. Kortom; een ieder die met paarden te maken heeft.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Klik dan hier naar Advocaat te Paard of stuur een e-mail aan: jvanderwinden@maet.nl.

Stel hier uw vraag over Paard & Recht

15 + 12 =